Mökkeilyn hiilijalanjälki Suomessa -esite

Mökkeilyn hiilijalanjälki Suomessa -esite avaa mökkeilyn hiilijalanjäljen muodostumista ja miten siihen voi vaikuttaa.

Suomalaiset ovat mökkikansaa. Meillä on yli puoli miljoonaa kesämökkiä ja yli puolet suomalaisista viettää aikaa mökeillä. Monipaikkaisuus ja etätyömahdollisuuksien kasvu vetävät suomalaisia mökeille myös vapaa-ajan ulkopuolella. Luonnonläheisyys ja luonnon ympäristön rentoutumis- ja harrastusmahdollisuudet ovat monille tärkeitä mökkien vetovoimatekijöitä.

Kerromme tässä esitteessä esimerkkeinä kolmen erilaisen mökkeilevän perheen hiilijalanjäljen muodostumisen. Lopusta löytyy myös vinkit ilmastofiksuun mökkeilyyn.

Hiilijalanjälkilaskelmien ja arvioiden taustatiedot ja lähdeaineistot kuvataan hankkeen tutkimusraportissa (julkaisu 2024): www.syke.fi/hankkeet/mokkeilynhiilijalanjalki. Lisäksi tullaan julkaisemaan laskuri, jonka avulla jokainen voi arvioida oman mökkeilynsä hiilijalanjälkeä.

Hankkeen on rahoittanut maa- ja metsätalousministeriö (saaristoasiain neuvottelukunta SANK), ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus. Yhteistyötahoina mukana ovat olleet Vapaa-ajan asukkaiden Liitto VAAL Ry ja Suomen Omakotiliitto ry.

Lataa ja tutustu esitteeseen tästä: